Mis vahe on suverehvidel ja talverehvidel?

0 Comments

Suve- ja talverehvide vahel on mitmeid erinevusi, mis tulenevad nende erinevatest kasutustingimustest.

Kummisegu: Talverehvid kasutavad pehmemat kummisegu, mis on mõeldud töötama madalatel temperatuuridel. See pehmem segu võimaldab rehvil säilitada parema haardumise külmades ja jäistes tingimustes. Suverehvid seevastu kasutavad kõvemat kummisegu, mis toimib paremini kõrgematel temperatuuridel, tagades parema juhitavuse ja lühema pidurdusmaa.

Muster: Talverehvidel on sügavamad, laiemad ja rohkemate vahedega mustrid, mis aitavad lumel ja jääl paremini haarduda. Need mustrid võimaldavad ka paremat veekanaliseerimist, mis aitab vältida vesiliuglemist. Suverehvidel on mustrid tavaliselt siledamad ja kitsamate vahedega, mis parandab kontakti kuiva teekattega.

Lamellid: Talverehvidel on lamellid, mis on väikesed sooned rehvi pinnal. Need aitavad suurendada haardumist jäisel või lumisel teel, tekitades lisapinda, mis võimaldab rehvil teega paremini haakuda. Suverehvidel tavaliselt lamelle ei ole.

Temperatuuri mõju: Talverehvid muutuvad kõvaks ja kaotavad haardumise, kui temperatuur tõuseb üle 7 kraadi Celsiuse järgi. Suverehvid muutuvad liiga pehmeks ja kuluvad kiiremini, kui temperatuur langeb alla 7 kraadi Celsiuse järgi.

Müra ja kütusekulu: Suverehvid on tavaliselt vaiksemad ja pakuvad paremat kütusekulu kui talverehvid, sest nende mustrid on vähem agressiivsed ja nende kõvem kummisegu vähendab veeretakistust.

On oluline meeles pidada, et kuigi mõnedes riikides võib olla lubatud kasutada aastaringselt ainult ühte tüüpi rehve, soovitatakse ikkagi kasutada suve- ja talverehve vastavalt aastaajale, et tagada ohutus ja optimaalne jõudlus erinevates ilmastikuoludes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *