Naastrehvid või lamellrehvid?

0 Comments

Naastrehvid ja lamellrehvid on mõlemad talverehvid, millel on oma eelised ja puudused. Nende valik sõltub suuresti sõidutingimustest, milles te tavaliselt viibite.

Naastrehvid: Naastrehvidel on metallist naastud, mis ulatuvad rehvi pinnast välja ja aitavad parandada haardumist jäistel teedel. Need rehvid pakuvad tavaliselt parimat jõudlust äärmuslikes talvistes tingimustes, näiteks jäistel või lumistel teedel. Kuid naastrehvid võivad tekitada suuremat müra ja vibratsiooni ning võivad teekatteid kahjustada. Paljudes riikides ja piirkondades on nende kasutamine seetõttu reguleeritud või isegi keelatud.

Lamellrehvid: Lamellrehvid, mida mõnikord nimetatakse ka naastuvabadeks talverehvideks, kasutavad erilist kummisegu ja rehvi mustrit, mis sisaldab lamelle, et parandada haardumist lumistel ja jäistel teedel. Lamellrehvid pakuvad tavaliselt vähem müra ja on teekatte suhtes sõbralikumad kui naastrehvid. Nende jõudlus on tavaliselt parem kui suverehvidel, kuid nad ei pruugi pakkuda sama haardumist äärmuslikes tingimustes nagu naastrehvid.

Naastrehvide ja lamellrehvide valik sõltub suuresti teie individuaalsetest vajadustest. Kui sõidate sageli väga jäistel või lumistel teedel, võivad naastrehvid pakkuda parimat jõudlust. Kui te sõidate peamiselt kuivadel või märgadel teedel talvel, võivad lamellrehvid olla parem valik. Lisaks tuleks kaaluda kohalikke seadusi ja määrusi, mis võivad mõjutada naastrehvide kasutamist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *